Verkkolaskutuksen hyödyt

verkkolaskutus vai paperilaskut

Vanhat käytännöt vai uusi toimintatapa? Mitkä ovat tärkeimmät syyt siihen miksi sinun yrityksesi tulisi käyttää verkkolaskutusta paperilaskujen sijaan?

Sähköisen laskun hyötyihin lukeutuu muun muassa se, että verkkolaskutus, eli suomalaisittain laskun tekeminen ja lähettäminen verkossa, säästää aikaa ja rahaa. Se on lisäksi turvallista, tehokasta ja ennen kaikkea helppoa.

Tehdäänpä siis pieni vertailu verkkolaskujen ja perinteisten laskujen välillä.

Haluatko että laskusi maksetaan ajoissa?

Jotta laskusi maksetaan ajoissa, sen täytyy ensinnäkin olla myös ajoissa perillä. Ajattelehan mikä vaiva on ennen nähty paperilaskujen lähettelyyn. Lasku tehtiin koneella, tulostettiin (ensin tietysti lisättiin paperia, joka aina oli loppu), laitettiin kuoreen (haettiin ensin lisää kirjekuoria lähimmästä kirjakaupasta), laitettiin postimerkki (näidenkin hinta kasvoi koko ajan) ja sen jälkeen kirje oli vasta lähdössä matkaan. Hyvässä lykyssä lasku saattoi olla perillä asiakkaalla jo muutaman päivän päästä.

Tiedätkö koska verkkolasku on perillä vastaanottajalla? Saman tien.

Asiakkaan päässä paperinpyörittely vei taas aikaa, joka piti ottaa huomioon myös maksuehdoissa. Viitenumeroissa ja summissa tuli virheitä, kun niitä syöteltiin käsin, joten et voinut olla aivan varma minkä summan sait tilillesi ja koska.

Verkkolaskussa oikeat tiedot ovat valmiina laskussa, eikä näppäinvirheitä tule. Merkittävä etu tämäkin, vai mitä?

Jos posti hukkasi alkuperäisen kirjeen tai asiakas laittoikin laskusi vahingossa ö-mappiin mainoskirjeiden mukana, koko rumba alkoi alusta. Jälleen lisättiin paperi, haettiin kuoret ja postimerkit ja aikaa kului.

Turha varmaan mainita, että tätä vaihetta ei tarvitse murehtia verkkolaskujen ollessa kysessä.

Turvallisuus ennen kaikkea

Huijauslaskut ovat yksi paperi- ja sähköpostilaskujen varjopuolista. Rötöstelijöillä on monia tapoja tehdä ja lähettää valelaskuja. Media on vuosien varrella uutisoinut useammankin kerran postilaatikkovarkauksista, joissa yritysten laskuihin onkin muutettu tilinumero ja maksetut rahat katoavat toisiin taskuihin.

Toisissa tapauksissa valelaskuja lähetetään sähköpostilla ja uhataan muistutuskuluilla. Esimerkiksi Traficom varoitti nimissään lähetetyistä huijauslaskuista tiedotteessaan 30.9.2019. Valelaskuista varoittaminen on siis edelleen ajankohtaista.

Verkkolaskutuksella laskujen väärentäminen on lähes mahdottomuus. Suomi on verkkolaskutuksen edelläkävijämaa, joten operaattorit ovat tunnettuja ja varmistavat laskutuksen osapuolet tarkasti.

Verkkolasku päätyy aina oikealle vastaanottajalle

Verkkolaskutuksessa ei ole väliä ovatko postimerkit loppu tai riittääkö tulostimen väri. Yleensä laskun voi tehdä helposti millä laitteella vain, klikataan ”lähetä”-painiketta ja lasku on perillä asiakkaalla.

Esimerkiksi HelpostiLaskun käyttäjät pystyvät Pilvipalvelun avulla lähettämään laskun vaikka varastosta tai lastauslaiturilta saman tien kun kuorma lähtee.

Koska asiakkaiden osoitteet ovat aina oikein, laskut eivät jää jumittamaan osoitteenselvitykseen tai palaudu takaisin lähettäjälle. Hyvä laskutusohjelma hakee nimittäin  asiakkaittesi verkkolaskuosoitteet suoraan rekisteristä, joka päivittyy automaattisesti. Laskusi menee siis aina perille ja oikealle vastaanottajalle.

Verkkolaskun mahdollistavan laskutusohjelman hankinta käy sekin muutamalla klikkauksella, joten hankaluuteen tai suuriin hankintakuluihinkaan ei voi enää vedota.

Pyöritä siis yritystäsi papereiden sijasta.

Kokeile HelpostiLaskua 30 päivää veloituksetta!

Sinua voi myös kiinnostaa:

Haluatko, että laskusi maksetaan myös verkkolasku-uudistuksen jälkeen?

Uusi verkkolaskulaki voimaan 1.4.2020 onko yrityksesi valmis?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: