Yrittäjä – muista nämä ennen lomaa!

Mies järven rannalla
Kuva: Veikko Venemies / Unsplash

Aurinko paistelee ja mökkikausi on käynnistynyt. Pieni hengähdystauko on varmasti paikallaan itse kullakin yrittäjällä!

Listasimme alle muutaman keinon, joilla yrittäjäkin voi varmistaa rentoutuneen irtioton arjen aherruksesta. Ja mikä parasta, nämä toimenpiteet on nopeasti tehty!

Lähetä laskut ennen lomaa

Töihinpaluu saattaa olla ikävää, jos kassanpohja näkyy lähettämättömien laskujen takia. Muista siis ennen kaikkea lähettää laskut ennen lomia! Tämä hoituu näppärästi HelpostiLaskun pilvipalvelussa, sillä ohjelma on käytössäsi millä laitteella vain. Voit siis lähettää laskut vaikka puhelimella!

Varmistathan myös, että eräpäivätkin ovat kohdallaan. Myös asiakkaasi lomailevat, joten eräpäivä voi olla hyvä joskus hieman siirtää. Jos sinulla on esimerkiksi normaalisti 7 päivän maksuehto, voi olla paikallaan vaihtaa maksuehto 14 päiväksi, jos tiedät, että monet asiakkaistasikin pitävät lomaa. Tukisivultamme löytyy ohje maksuehdon muuttamiseen HelpostiLaskussa.

Laskurahoitus avuksi 

Entä jos asiakkaasi toivovat pidempää maksuaikaa kuin normaalisti tai tarjoamasi palvelut ovat kovin kausiluonteisia. Ratkaisu voi tällöin olla laskurahoitus! Näin saat laskuihin sidotut varat nopeasti käyttöön, ihan vaikka loman ajan kiinteitä kuluja tai uusia tilauksia ja investointeja varten.

Laskurahoitus on nykyään helppoa ja ominaisuus löytyy valmiina hyvistä laskutusohjelmista. Muun muassa HelpostiLaskun kaikilla käyttäjätasoilla, S, M ja L, on mahdollisuus lähettää laskuja Finvoicer-rahoitukseen.

Laskurahoitus voi herättää joitakin kysymyksiä, kuten minkälaisia laskuja laskurahoitukseen voi lähettää ja kuinka laskurahoitus toimii. Näihin kannattaa lukea vastaukset kirjoituksestamme 5 kysymystä laskurahoituksesta.

Tarkista tilaukset ja tarjoukset

Laskutettavat muodostuvat tilauksista ja tarjouksista, eli tietenkin ne kannattaa tarkistaa hyvissä ajoin ennen lomia. HelpostiLaskun aloitusnäytöltä voit suoraan klikata tilaukset auki ja näet ajankohtaisen tilaustilanteen. Hakuehtoihin voit valita statukseksi esimerkiksi toimitettu. Saat näin listan toimitetuista tilauksista ja voit muodostaa laskut suoraan tilauksista. Sitten vain laskuja lähettämään! Nopeasti laskut saat perille esimerkiksi verkkolaskulla, siitä voit lukea esimerkiksi aiemmasta blogikirjoituksestamme.

Jos olet lähettänyt tarjouksia, niin kannattaa varmistaa myös niiden tila. Yleensä laskutusohjelmista löytyy helposti kohta, josta näet avoimet tarjoukset. Avoimista tarjouksista voit suoraan tehdä tilaukset sekä laskut, eli varsin kätevää!

Muistuta asiakkaitasi avoimista laskuista

Toinen tärkeä asia ennen lomille jäämistä on jo lähetettyjen laskujen tilan seuraaminen. Lomia ennen myös asiakkaillasi on luultavasti kiireitä, joten laskut ovat voineet jäädä unholaan, vaikka olisit ne ajoissa lähettänytkin. Lähetä siis maksumuistutukset avoimista laskuista.

Laskutusohjelmastasi riippumatta saat todennäköisesti helposti esille listauksen avoimista laskuista. HelpostiLaskun pilvipalvelun aloitussivulta löytyy kohta Myyntireskontra, josta voit valita Avoimet laskut. Avautuvasta näkymästä voitkin klikata avoimen laskun kohdalla, jolloin saat valittavaksesi maksukehotuksen.

Kannattaa myös muistaa, että kirjeposti ei kulje kuin muutamana päivänä viikossa. Maksumuistutukset, samoin kuin laskutkin, voi olla järkevää lähettää jollain muulla keinoin kuin paperipostilla. Esimerkiksi sähköposti kulkee päivästä ja kellonajasta riippumatta. Muista myös verkko- ja mobiililaskut!

Halutessasi voit ulkoistaa koko perintäketjun maksumuistutuksista alkaen ammattilaisille. HelpostiLaskun yhteistyökumppanina toimii suomalainen Finvoicer. Voit ulkoistaa maksumuistutukset ja perintätoimeksiannot Finvoicerille suoraan omasta HelpostiLaskustasi. Tukisivultamme löydät ohjeet perintäpalvelun käyttöönottoon.

Toimita kirjanpitäjällesi tunnukset laskutusohjelmaan

Loma-aikanakin saattaa käydä niin, että kirjanpitäjällä on kysyttävää asiakasyrityksiltään. Raportteja, tietoja, kuitteja ja tositteita tarvitaan, mutta laskutusohjelma tuo helpotuksen tähänkin ruljanssiin.

Ensinnäkin laskutusohjelmaan kannattaa hyvissä ajoin tallentaa kuitit ja tositteet. Kätevintä on napata näistä kuva heti vaikka puhelimella ja tallentaa ohjelmaan.

Tilaa myös kirjanpitäjälle omat tunnukset laskutusohjelmaan, jotta hän saa itse noudettua tarvitsemansa raportit ohjelmasta silloin kun haluaa. Näin säästät teidän molempien työaikaa. HelpostiLaskun käyttäjät eivät joudu maksamaan kirjanpitäjän tunnuksista, vaan ne voi suoraan tilata asiakastuesta.

Helppo laskutusohjelma käyttöösi veloituksetta 30 päiväksi

Jos sinulla ei vielä ole HelpostiLaskun pilvipalvelua käytössäsi tai olisit kiinnostunut palvelupaketin korottamisesta, niin kerromme mielellämme lisää.

Voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme tai ottaa pilvipalvelun käyttöösi veloituksetta 30 päiväksi täällä.

Hyvää lomaa!

Sinua voisi myös kiinnostaa:

Laskutusohjelma omalle koneelle? 5 syytä siirtyä sittenkin pilvipalveluun

Onko asiakasrekisterisi tietosuoja kunnossa?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: