Yrittäjä – muista nämä ennen lomaa!

Aurinko ja aurinkovarjo

Aurinko paistaa ja kesälomakausi on täydessä vauhdissa. Pienyrittäjänä on tärkeää pitää ansaittu hengähdystauko arjen kiireistä! Listasimme alle muutaman keinon, joilla voit varmistaa rentouttavan loman. Parasta on, että nämä toimenpiteet ovat helppoja ja nopeita toteuttaa!

Lähetä laskut ennen lomaa

Lomaltapaluu voi tuottaa ikävän yllätyksen, jos huomaat lomasi jälkeen, että laskuja on jäänyt lähettämättä. Muista siis lähettää kaikki laskut ennen lomaa! Tämä hoituu näppärästi HelpostiLaskun pilvipalvelussa, sillä voit käyttää sitä millä tahansa laitteella. Voit lähettää laskuja vaikka puhelimellasi!

Tarkista myös lähettävien laskujen eräpäivät. Myös asiakkaasi lomailevat, joten eräpäivän siirtäminen voi olla hyvä idea. Jos normaali maksuehto on esimerkiksi 7 päivää, harkitse sen pidentämistä 14 päivään, jos tiedät, että asiakkaasi lomailevat. HelpostiLaskun tukisivuilta löydät ohjeet maksuehdon muuttamiseen.

Hyödynnä laskurahoitus

Entä jos asiakkaasi haluavat pidemmän maksuajan tai tarjoamasi palvelut ovat kausiluonteisia? Tällöin laskurahoitus voi olla ratkaisu! Laskurahoituksen avulla saat laskuihin sidotut varat nopeasti käyttöön, ihan vaikka loman ajan kiinteitä kuluja tai uusia tilauksia ja investointeja varten.

Laskurahoitus on nykyään helppoa ja ominaisuus löytyy valmiina hyvistä laskutusohjelmista. Muun muassa HelpostiLaskun kaikilla käyttäjätasoilla, S, M ja L, voit lähettää laskuja Finvoicer-rahoitukseen.

Laskurahoitus voi herättää joitakin kysymyksiä, kuten minkälaisia laskuja laskurahoitukseen voi lähettää ja kuinka laskurahoitus toimii. Näihin kannattaa lukea vastaukset kirjoituksestamme 5 kysymystä laskurahoituksesta.

Tarkista tilaukset ja tarjoukset

Laskutettavat muodostuvat tilauksista ja tarjouksista, eli tietenkin ne kannattaa tarkistaa hyvissä ajoin ennen lomia. HelpostiLaskun aloitusnäytöltä voit suoraan klikata tilaukset auki ja näet ajankohtaisen tilaustilanteen. Hakuehtoihin voit valita statukseksi esimerkiksi toimitettu. Saat näin listan toimitetuista tilauksista ja voit muodostaa laskut suoraan tilauksista. Sitten vain laskuja lähettämään! Verkkolaskutus on nopea tapa saada laskut perille, ja siitä voit lukea lisää aiemmasta blogikirjoituksestamme.

Jos olet lähettänyt tarjouksia, niin kannattaa varmistaa myös niiden tila. Yleensä laskutusohjelmista löytyy helposti kohta, josta näet avoimet tarjoukset. Avoimista tarjouksista voit suoraan tehdä tilaukset sekä laskut, eli varsin kätevää!

Muistuta asiakkaitasi avoimista laskuista

Tärkeä asia ennen lomille jäämistä on jo lähetettyjen laskujen tilan seuraaminen. Asiakkaillasi voi olla kiireitä ennen lomiaan, joten laskut voivat unohtua, vaikka olisitkin lähettänyt ne ajoissa. Lähetä siis maksumuistutukset avoimista laskuista.

Lähes kaikissa laskutusohjelmissa on mahdollisuus tarkastella avoimia laskuja. HelpostiLaskun pilvipalvelun aloitussivulta löytyy kohta Myyntireskontra, josta voit valita Avoimet laskut. Avautuvasta näkymästä voitkin klikata avoimen laskun kohdalla, jolloin saat valittavaksesi maksukehotuksen.

Muista myös, että perinteinen kirjeposti ei kulje päivittäin. Maksumuistutukset ja laskut kannattaa lähettää sähköpostitse tai käyttää verkko- ja mobiililaskutusta. Ne toimivat nopeasti ja ovat vaivattomia vaihtoehtoja. 

Voit myös ulkoistaa koko perintäketjun maksumuistutuksista alkaen ammattilaisille. HelpostiLaskun yhteistyökumppanina toimii suomalainen Finvoicer. Voit ulkoistaa maksumuistutukset ja perintätoimeksiannot Finvoicerille suoraan omasta HelpostiLaskustasi. Tukisivultamme löydät ohjeet perintäpalvelun käyttöönottoon.

Toimita kirjanpitäjällesi ja työntekijällesi tunnukset laskutusohjelmaan

Kirjanpitäjälle kannattaa antaa tunnukset laskutusohjelmaasi, sillä vaikka oletkin lomalla, hänellä saattaa olla kysymyksiä yrityksesi asioista. Kirjanpitäjä tarvitsee raportteja, tietoja, kuitteja ja tositteita, mutta laskutusohjelma helpottaa tätäkin prosessia.

Ensinnäkin laskutusohjelmaan kannattaa hyvissä ajoin tallentaa kuitit ja tositteet. Kätevintä on napata näistä kuva heti vaikka puhelimella ja tallentaa ohjelmaan.

Hanki myös kirjanpitäjällesi omat tunnukset laskutusohjelmaan, jotta hän voi itse hakea tarvittavat raportit ohjelmasta milloin tahansa. Tämä säästää molempien aikaa. HelpostiLaskun käyttäjät voivat tilata kirjanpitäjän tunnukset suoraan asiakastuesta ilman lisäkustannuksia.

Myös tuuraajallesi tai työntekijällesi kannattaa pyytää käyttöoikeus laskutusta varten. HelpostiLaskussa voit tilata ns. tilaustunnukset työntekijöillesi. Näillä tunnuksilla ei pääse tarkastelemaan eikä tekemään laskuja, mutta työntekijä voi lisätä tekemänsä tunnit tai tarvikkeet tilauksena asiakkaalle. Pääkäyttäjänä voit muuttaa tilauksen laskuksi sitten kun haluat.

Helppo laskutusohjelma käyttöösi veloituksetta 30 päiväksi

Jos sinulla ei vielä ole HelpostiLaskun pilvipalvelua käytössäsi tai olisit kiinnostunut palvelupaketin korottamisesta, niin kerromme mielellämme lisää.

Voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme tai ottaa pilvipalvelun käyttöösi veloituksetta 30 päiväksi täällä.

Sinua voisi myös kiinnostaa:

Laskutusohjelma omalle koneelle? 5 syytä siirtyä sittenkin pilvipalveluun

Onko asiakasrekisterisi tietosuoja kunnossa?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: