Mikä on mobiililasku ja mitä hyötyä siitä on yrityksellesi?

Puhelin

Suomalaiset ovat mobiilikansaa. Tästä konkreettisena todisteena on muun muassa Tekniikka ja talous -lehdessä lainattu tutkimus, jonka mukaan suomalaiset ovat ahkerimpia mobiilidatan käyttäjiä maailmassa.

Sen lisäksi, että kännykkä on mukana joka paikassa, sitä siis myös käytetään, ja suurimmaksi osaksi kaikkeen muuhun kuin soittamiseen. Tilastokeskuksen tutkimuksen mukaan vuonna 2019 suomalaiset käyttivät yleisimmin internetiä matkapuhelimellaan (80%) ja 83 prosentilla oli käytössään älypuhelin.

Näiden tietojen valossa, mikset siis lähetä laskujakin mobiililaskuna, eli suoraan kännykkään?

Mikä on mobiililasku?

Mobiililasku on helposti sanottuna lasku, jonka vastaanottaja saa älypuhelimeensa. Usein vastaanottaja saa tekstiviestin, jossa on linkki sivulle, josta laskua voi tarkastella. Laskussa on yleensä mahdollisuus ladata ja avata se myös pdf-muodossa, eli se on helppo tallettaa esimerkiksi verkossa toimivaan laskutusohjelmaan. Tarvittaessa lasku on yhtä helppo myös tulostaa.

Mobiililaskussa on kaikki samat laskun maksuun tarvittavat tiedot kuin perinteisessäkin paperilaskussa. Laskusta löytyvät siis saajan tiedot, tilinumero, viitenumero, eräpäivä ja laskun summa.

Mobiililaskuun ei tarvita välittäjäsopimusta niin kuin verkkolaskussa. Riittää siis, että sinulla on laskun vastaanottajan yhteystiedot ja puhelinnnumero.

Mitä hyötyä on mobiililaskun käytöstä?

Suomalaisella on siis kännykkä aina mukana. Varsinkin yrittäjillä. Kun siis lähetät laskun, se on heti perillä vastaanottajalla. Koska lasku on heti perillä, lasku myös todennäköisemmin maksetaan ajallaan.

Laskun lähettäminen nopeasti hyödyttää lisäksi sen vastaanottajaakin. Hyvään asiakaspalveluun kuuluu se, että lasku lähetetään nopeasti, vaikka eräpäivään olisikin aikaa. Näin vältytään siltä, että asiakkaan tarvitsee kysellä laskun perään tai lasku tipahtaa postilaatikkoon niin myöhään, että sen on jo ehtinyt unohtaa.

Koska mobiililasku liikkuu tietoverkossa, sen kulkua pystyy seuraamaan. Pystyt siis varmistamaan milloin lasku on lähetetty, koska se on mennyt perille vastaanottajalle ja onko vastaanottaja avannut viestisi.

Mobiililaskun lähettäjän mieleen on myös varmasti lähettämisen edullisuus. Vertailun vuoksi esimerkiksi postimerkin hinta on tämän artikkelin kirjoitushetkellä 1,60 euroa, ja mobiililaskun hinta HelpostiLaskun ohjelmassa on 0,49 euroa + alv.

Taannoinen postilakko taisi osoittaa sen, ettei paperilaskuilla ole tulevaisuutta. Mobiililaskulla on.

Miten saan mobiililaskun käyttööni?

Mobiililasku on yleistynyt jo niin paljon, että hyvissä laskutusohjelmissa se on automaattisesti yhtenä laskunlähetysvaihtoehtona.

Esimerkiksi HelpostiLaskussa mobiililaskuvaihtoehto on lähetystapana sähköpostilaskun, verkkolaskun ja kirjekanavan rinnalla. Tutustu siis vaihtoehtoihin!

Kokeile HelpostiLaskun pilvipalvelua 30 päivää veloituksetta!

 

%d bloggaajaa tykkää tästä: