Uusi verkkolaskulaki voimaan 1.4.2020 – onko yrityksesi valmis?

emma-dau-n_4iTY1KmDE-unsplash

Huhtikuussa 2020 tuli voimaan kaikkia yrityksiä koskeva verkkolaskulaki, joka noudattaa uutta EU-verkkolaskudirektiiviä.

Lue alta, mistä uudistuksessa on kyse ja mitä yrityksesi on huomioitava pikimmiten!

Uusi verkkolaskulaki – mitä se tarkoittaa?

 

  • 1.4.2020 alkaen kaikilla yrityksillä on oikeus vaatia verkkolaskuja toisilta yrityksiltä. Muilla tavoin lähetetyt laskut voidaan siis hylätä ja jättää maksamatta.
  • Verkkolaskujen muoto muuttuu. Muun muassa julkishallinnolle lähetettävien verkkolaskujen tulee huhtikuusta eteenpäin olla EU-verkkolaskudirektiivin mukaisia ja laskujen tulee sisältää kaikki tarvittavat tietokentät. Näihin tietokenttiin sisältyy esimerkiksi sopimusnumero sopimukseen perustuvissa laskuissa ja tilausnumero tilaukseen perustuvissa laskuissa.

Uudistuksella kannustetaan sähköiseen laskutukseen ja varmistetaan, että laskutusprosessi toimii ja laskutusaineisto sisältää kaikkien osapuolten tarvitsemat tiedot.

 

Keitä verkkolasku-uudistus koskee?

Uudistus koskee yrityksiä, jotka laskuttavat toisia yrityksiä tai julkishallintoa.

Uudistus ei koske kuluttajille lähetettäviä laskuja.

 

Verkkolaskulaki 2020 – mitä täytyy tehdä?

Kaikkien yritysten on siis varmistettava, että heidän laskutusohjelmansa pystyy lähettämään uuden laskuformaatin mukaisia verkkolaskuja. TIEKEn sivulta löydät listan taloushallinto-ohjelmistoista ja niiden valmiuksista lähettää uuden verkkolaskuformaatin mukaisia laskuja.

Esimerkiksi HelpostiLasku pilvipalvelusta voit lähettää verkkolaskuja, jotka ovat EU-normien mukaisia ja joissa on kaikki tarvittavat tietokentät. .

Siirtymällä pilvipalvelun käyttäjäksi varmistat, että pystyt lähettämään uuden standardin mukaisia verkkolaskuja myös jatkossa!

HelpostiLaskun pilvipalvelussa verkkolaskun lähettäminen on helppoa. Ohjevideot opastavat mm. verkkolaskuosoitteen lisäämiseen ja laskun tekemiseen ja lähettämiseen verkkolaskuna.

Lisätietoja verkkolaskun uudesta tietosisällöstä löydät Tieken sivulta sekä Valtionkonttorin sivuilta. Julkishallinnon ohjeisiin ja standardin hankkimiseen voi tutustua Valtionkonttorin sivulla klikkaamalla tästä.

Eu-direktiivin käännöksen pääset puolestaan lukemaan täältä.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: