Asiakastarina – Kalankasvattaja Risto Sundström

Kalanpoikasia kesän lopulla

Kalankasvattaja Risto Sundströmin kalankasvatusaltaat sijaitsevat Pirkanmaalla, mutta Riston kasvattamia kaloja voi saada saaliikseen laajemmallakin alueella. Riston kasvattamia siikoja ja kuhanpoikasia on vuosien varrella istutettu mm. Tammisaareen asti, eli kukaties sinunkin haaviisi on Riston altaissa kasvatettu kala joskus käynyt.

Kalaistutusten tarkoitushan on elvyttää kalakantoja ja lisätä tietenkin kiinnostusta kalastusharrastusta kohtaan sitä mukaa kuin saaliit lisääntyvät! Lue alta tarkemmin maatalousyrittäjän tarinasta.

Laskutettavaa riittää eläkkeelläkin

Kalankasvatus on hyvin kausiluonteista, mikä sopiikin hyvin maatalousyrittäjälle, joka nauttii jo ansaittuja eläkepäiviä varsinaisesta työurastaan. Istutusaltaat täyttyvät keväällä sulamisvesistä, pienet sintit laitetaan altaaseen kasvamaan ja kesän ajan kalanpoikaset kasvavat istutuspituuteensa. Ravintonsa kalat löytävät itse luonnonvesistä. Syksyllä, kun kalat ovat 1-kesäisiä ja n. 10-senttisiä, altaat tyhjennetään ja alkaa hektinen aika, kun kalat kerätään talteen ja kuljetetaan nopeasti tarkoitukseen sopivalla kuljetusautolla istutuspaikoille.

Koska työrupeama keskittyy syksyyn, myös suurin osa koko vuoden laskutuksesta tehdään syksyllä muutaman viikon kuluessa. Aiempina vuosina Risto teki laskut perinteisesti käsin paperiselle laskupohjalle ja muutaman laskun myös ns. excel-pohjalle. Laskutus ei tuntunut kuitenkaan kovin helpolta ja laskujen muokkaaminen oli hankalaa ja aikaavievää.

Maatalousyrittäjän laskutus helpottuu

Riston asiakkaana on monesti isoja kalatalouskeskuksia, vesiosuuskuntia ja kalastusseuroja, joten hänen toiveenaan oli tehdä ammattimaisen näköisiä laskuja, jotka voisi helposti lähettää asiakkaalle vaikka sähköpostilla. Paras vaihtoehto satunnaiseen laskuttamiseen löytyi HelpostiLaskun S-tasosta, jolla voi tehdä rajattomasti sähköposti- ja paperilaskuja – ja kaiken lisäksi ohjelma oli edullinen.

Kiireistä syksyä helpottaa, kun laskuja voi nyt tehdä ja tarkastella millä laitteella vain, vaikka tarpeen tullen kännykällä. Sen lisäksi, että laskujen teko helpottui, on myös laskujen säilytys nyt kätevää. Laskut ja asiakastiedot pysyvät tallessa ja turvassa internetin pilvipalvelussa ja sieltä laskuja saa tulostettua tarpeen mukaan vaikka kirjanpitäjälle. Muut laskupohjat voi nyt heittää roskakoriin!

Jos tarvitset kalanpoikasia tai sinulla on muuta kalankasvatukseen liittyvää kysyttävää, niin tavoitat Riston hänen nettisivunsa kautta: https://kalankasvattaja.wordpress.com/.

Oletko sinä maatalousyrittäjä tai eläkkeellä oleva yrittäjä, joka kaipaa helppoa tapaa tehdä laskuja? Tai ehkä maatalousyhtymäsi haluaa siirtyä helpon laskutuksen pariin, niin kuin monet maatalousyhtymät ovat jo tehneet? Kokeile pienyrittäjälle suunniteltua laskutusohjelmaa 30 päivän ajan ilmaiseksi! Voit tehdä sen täyttämällä tietosi tämän linkin kautta.

Helppoja laskutushetkiä!

Tässä artikkeleita, jotka voisivat myös kiinnostaa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: