Kotitalousvähennys – hyödyllisiä vinkkejä yrittäjälle!

Työkaluja ja siivousvälineitä

Kuten useimmat tietävät, kotitalousvähennys tarkoittaa kaikessa lyhykäisyydessään helpotusta veroihin. Kun asiakas tilaa yritykseltä vaikkapa remontin tai tilaa siivousta tai lastenhoitoa, hän voi vähentää verotuksessaan jopa 40% työn osuudesta.

Mutta oletko yrittäjänä miettinyt asiaa toiselta näkökulmalta? Yrittäjän kannattaa nimittäin ehdottomasti käyttää hyväkseen kotitalousvähennyksen tuoma myyntivaltti oman työnsä markkinoinnissa ja näin itsekin hyödyntää kotitalousvähennyksen tuomat edut. Keräsimmekin tähän kirjoitukseen kotitalousvähennykseen liittyviä vinkkejä, jotka yrittäjän kannattaa huomioida! Lue lisää alta.

Miksi yrittäjän kannattaa perehtyä kotitalousvähennykseen?

Kotitalousvähennyksessä on tosiaan kyse veroedusta, joka asiakkaan kannattaa hyödyntää aina kun se on mahdollista. Oletko sinä jo selvittänyt oikeuttaako sinun yrityksesi tarjoama palvelu kotitalousvähennykseen? Jos et, niin selvitä se mahdollisimman pian. Asiakas ostaa nimittäin helpommin arkeaan helpottavia palveluja, kun niistä saa huomattavan edun. Kotitalousvähennys siis kannustaa asiakkaita ostamaan erilaisia palveluita yrittäjiltä.

Joillekin asiakkaille saattaa tulla yllätyksenä se, että kotitalousvähennyksen saa monenlaisista töistä, eli kyseessä ei olekaan pelkkä ”remonttivähennys”. Töihin voi kuulua mm. asiakkaan kotona tehtävät tietokoneen päivitykset sekä vapaa-ajan asunnolla tehtävä laiturin nostotyö. Kuluttaja voi siis käyttää vuoden aikana usean eri pienyrittäjän palveluja ja hyödyntää kotitalousvähennystä. Verohallinnon sivuilta löydät hyvän listan kotitalousvähennykseen oikeuttavista töistä.

Yksi syy siihen, miksi yrittäjän kannattaa perehtyä kotitalousvähennykseen, on siis se, että monille kuluttajille ei ole edelleenkään ihan selvää miten kotitalousvähennys toimii. Voit tarpeen tullen neuvoa asiakastasi kotitalousvähennykseen liittyvissä asioissa ja näin tuottaa lisäarvoa palvelullesi ja ehkäpä saat jopa lisää kauppaa! Ajantasaista tietoa vähennyksen määrästä ja ohjeita esimerkiksi vähennyksen jakamisesta puolisoiden kesken löydät Verohallinnon sivulta.

Auta asiakastasi hyödyntämään kotitalousvähennys ja hyödyt itsekin!

Kotitalousvähennyksen hyödyntäminen kannattaa tosiaan tehdä asiakkaalle mahdollisimman helpoksi. Voit olla tässä avuksi muun muassa seuraavilla tavoilla:

  • Ilmoita selvästi, esimerkiksi nettisivullasi tai mainoksessasi, että tarjoamastasi palvelusta tai työstä saa kotitalousvähennyksen. Näin asiakkaan ei tarvitse sitä itse lähteä varmistamaan, vaan hän voi tehdä tilauksen vaikka saman tien.
  • Lisää mielellään konkreettinen hintaesimerkki asiakkaan nähtäville. Kannattaa myös huomioida, että vuodelle 2022 on suunnitteilla joitakin korotuksia, jotka hyödyttävät asiakasta esimerkiksi siinä tapauksessa, että hän on luopumassa öljylämmityksestä. Lisätietoja löydät Verohallinnon sivulta.
  • Muistuta asiakasta, että kotitalousvähennys on kalenterivuosikohtainen. Jos asiakkaasi on tilannut sinulta vaikkapa lumitöitä ja maksaa sinulle yhden laskun joulukuussa ja toisen tammikuussa, niin hän voi hyödyntää kotitalousvähennyksen kahtena eri vuonna. Sama pätee myös siinä tapauksessa, että asiakkaasi teettää sinulla isoa remonttia ja osamaksut ajoittuvat eri vuosille.
  • Varmista, että lähettämässäsi laskussa on kaikki asiakkaan tarvitsemat tiedot kotitalousvähennyksen ilmoittamiseen. Näin laskun maksaminen myös sinulle nopeutuu.

Kotitalousvähennyksen merkitseminen laskuun

Jotta asiakas pystyy helposti hyödyntämään kotitalousvähennyksen, täytyy laskun olla selkeä ja täyttää tietyt vaatimukset. Varmista siis, että laskussa näkyvät seuraavat asiat:

  • Työn arvonlisäverollinen osuus täytyy olla selvästi nähtävissä. Merkitse siis esimerkiksi tarvikkeet ja matkakulut omille riveilleen.
  • Yrityksesi y-tunnus pitää näkyä laskulla.
  • Ilmoita myös koko laskun loppusumma selvästi.

Helpoin tapa varmistaa se, että lasku on helppolukuinen asiakkaalle ja laskusta löytyvät kotitalousvähennykseen tarvittavat tiedot, on käyttää laskutusohjelmaa. Esimerkiksi pilvipalveluna toimivan HelpostiLaskun M- ja L-tasoilla käytössäsi on laskupohjia, joissa on valmiina laskettuna kotitalousvähennykseen oikeuttavien palveluiden yhteissumma asiakastasi varten. Ohjeita laskun tekemiseen löydät tukisivultamme.

HelpostiLaskuun voit tutustua ilmaiseksi 30 päivän ajan ilman sitoumuksia. Tee siis muutama lasku, vaikka vain testiksi, ja huomaat kuinka helppoa laskutus voi olla!

Tutustu myös blogikirjoitukseemme Mitä merkintöjä laskussa tulee näkyä? , jossa käsitellään hieman tarkemmin sitä mitä tietoja laskun tulee sisältää!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: