Asiakastarina – TUL Tampereen piiri ry

Voimistelijoita esiintymässä
TUL Tampereen piirin yhteydessä toimii yli 80 erilaista seuraa (Kuva: TUL Tampere)

Suomen Työväen Urheiluliitto TUL ry on varmasti monelle tuttu taho harrastustoiminnan saralta. Liitto keskittyy nuorisourheiluun, kuntoliikuntaan ja seuratoiminnan kehittämiseen. TUL:n 15 piiriä eri puolilla Suomea tukevat noin 700 jäsenseuran toimintaa ja järjestävät alueellisia tapahtumia.

TUL Tampereen Piirin toiminnanjohtaja Ari Ruoholahti kertoi meille hieman enemmän Tampereen piirin seurojen toiminnasta, viime aikojen kohokohdista sekä siitä miten laskutusohjelman käyttöönotto helpotti jäsenlaskutuksen tekemistä. Lue lisää alta!

Edullisia harrastusmahdollisuuksia matalalla kynnyksellä

Vaikka TUL Tampereen Piirin jäsenseuroissa liikutaan myös huippu-urheilun tasolla, niin Arin mukaan erityinen tavoite on kuitenkin tarjota kaikille liikunnan iloa matalalla kynnyksellä. Erilaisia harrastusmahdollisuuksia on tarjolla niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin.

Melojia harjoittelemassa
TUL tarjoaa monenlaisia harrastusmahdollisuuksia (kuva: TUL Tampere)

Ydinajatuksena on se, että liikunnan aloittamisesta halutaan tehdä kaikille mahdollisimman helppoa. Myös liikuntaharrastuksen edullisuudesta halutaan pitää kiinni, sillä monet urheiluharrastukset vaativat perheiltä tällä hetkellä jo suuria taloudellisia panostuksia.

Pelkästään TUL Tampereen piiristä löytyy yli 80 seuraa ja yli 70 lajia, eli erilaisia vaihtoehtoja liikuntaharrastuksen aloittamiseen löytyy. Jos lajimäärän paljoudesta on vaikea itse keksiä sopivaa lajia, niin apuakin on tarjolla! TUL Tampereen piiriin saat helposti yhteyttä mm. Facebookissa ja tietysti nettisivujen kautta. Voit ottaa yhteyttä myös lähettämällä sähköpostia, tampere(at)tul.fi.

Menestystarinoita luvassa jatkossakin

Vuoden 2021 kohokohtiin Ari nostaa valtakunnallisilla seurapäivillä pidetyn Menestyksen polku 2021 -seminaarin Helsingissä. Menestymiseen liittyvistä teemoista kuultiin puheenvuoroja mm. Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanervalta ja Fight Back -brändin keulakuvalta Pekka Hyysalolta. Myös Tampereella pidetty seminaari seuratoiminnan tulevaisuudesta veti salin täyteen kuulijoita. Tilaisuudessa kuultiin esimerkiksi vauhdikas esitys TaTu Tamperetta edustavalta Ida Hulkolta sekä jaettiin uusia ideoita seuratoimintaan liittyen.

TUL Tampereen piirin jäsenseuroista löytyi vuonna 2021 monta menestystarinaa, mutta uutisotsikoihin pääsivät mm. TaTu Tampereen uimari Ida Hulkko neljällä Suomen ennätyksellään, EM-hopealla ja Tokion olympialaisten 12. sijalla sekä Tampereen Sisun ja jyväskyläläisen Tanssi- ja Urheiluseura Illusionin yhteistyöjoukkue Minetit, joka voitti joukkuevoimistelun MM-kultaa marraskuussa. Mahtavia suorituksia! Vuonna 2022 sekä kansallista että kansainvälistä menestystä on luvassa varmasti lisää, niin nuorten kuin aikuistenkin joukossa!

Seuratoiminnan ja laskutuksen kehittämistä

Ari kertoo, että vuonna 2022 TUL Tampereen piirin fokus on erityisesti erilaisten seurapalveluiden tuottamisessa ja seurojen kehittämisprojekteissa. Erilaisia webinaareja on pidetty jo alkuvuoden mittaan ja lisää kiinnostavia koulutuksia on tulossa. Koulutuksista löytyy lisätietoa esimerkiksi TUL Tampereen verkkosivulta. Koska seurojen toiveisiin halutaan vastata, on luvassa Arin mukaan myös paljon keskustelua eri seurojen kanssa.

Kehittämistyötä tehdään tietenkin myös TUL Tampereen piirin sisällä. Koska piirin taloushallinto on toiminnanjohtaja Ari Ruoholahden vastuulla, yksi kehittämiskohde on ollut laskutuksen järkeistäminen. Tampereen piiri lähettää joitakin satoja laskuja vuodessa jäsenilleen. Arin mukaan Tampereen piirissä tehtiin vielä pari vuotta sitten laskuja samalla tavalla kuin lukemattomissa seuroissa edelleen, eli taulukkoohjelma Excelissä.

Manuaalisessa laskujen tekemisessä oli paljon parannettavaa, kertoo Ari:

”Laskujen tekeminen taulukko-ohjelmalla oli haastavaa ja puutteita riitti. Laskutuksen hoitaminen vei ennen kaikkea liikaa aikaa muilta tärkeiltä asioilta.”

Nopeampaa ja helpompaa jäsenlaskutusta

Koska jäsenlaskutus haluttiin tehdä helpommin, Ari alkoi kartoittaa verkosta eri laskutusohjelmia. Pilvipalveluna toimiva HelpostiLasku vaikutti ominaisuuksiltaan juuri sopivalta Tampereen piirin käyttöön. Verkossa käytettävä ohjelma otettiin koekäyttöön keväällä 2021. Arin mukaan laskutusohjelman helppous, nopeus, suomenkielinen käyttö sekä tarvittavat raportointimahdollisuudet vakuuttivat jo ilmaisen koekäytön aikana. HelpostiLasku ja sen monipuoliset toiminnot, kuten sopimus- ja joukkolaskutus, otettiinkin pian TUL Tampereen piirin käyttöön.

Laskutuksen hoitaminen on helpompaa, se hoituu nyt ammattimaisella tavalla ja laskutukseen liittyvät virheet ovat vähentyneet”

TUL Tampereen Piiri ry:n toiminnanjohtaja Ari Ruoholahti

Kysyimme Arilta mitä hyötyä toimivan laskutusohjelman käytöstä on ollut verrattuna vanhaan laskutustapaan. Ari kertoo huomioistaan seuraavaa:

”Jäsenlaskutus oli ennen työlästä, mutta nyt laskutus hoituu jouhevasti. Laskutuksen hoitaminen on helpompaa, se hoituu nyt ammattimaisella tavalla ja laskutukseen liittyvät virheet ovat vähentyneet”.

Toimivalla laskutusohjelmalla aikaa säästyy siis muihin yhdistyksen toimintaan liittyviin tärkeisiin asioihin. Ei ihme, että TUL Tampereen toiminnanjohtaja Ari Ruoholahti kannustaakin myös jäsenseurojaan ammattimaiseen laskutukseen.

Helppo laskutusohjelma yhdistyksille ja seuroille

HelpostiLasku on monien seurojen ja yhdistysten varma valinta laskutuksen hoitamiseen. Syitä on monia, kuten turvallisuus ja jo edellä mainittu nopeus, helppous sekä monipuoliset toiminnot. Kannattaa myös muistaa, että pilvipalveluna toimivan laskutusohjelman käyttö helpottaa huomattavasti myös siinä tilanteessa, että yhdistyksessä tai seurassa on henkilöstövaihdoksia tai vaikkapa sairauslomia. Koska ohjelma ei ole sidottu yhdelle koneelle, laskutusta on helppo jatkaa ja kaikki laskut ovat tallessa tuuraajaa tai työn jatkajaa varten. Ja on varmasti kaikkien edun mukaista, että pienetkin seurat ja yhdistykset hoitavat laskutuksen ammattimaisesti ja yhteneväisellä tavalla.

Laskutusohjelman käyttö on nykyään myös niin edullista, että se on mahdollista pienillekin toimijoille. Esimerkiksi HelpostiLaskun S-tason saa käyttöön vain 5 eurolla kuukaudessa. Kun laskut tehdään aikaavievästi vanhaan tyyliin taulukko-ohjelmalla, ovat todelliset kulut monesti paljon suuremmat!

Kaipaako sinun seurasi tai yhdistyksesi helpompaa tapaa tehdä laskutusta? HelpostiLaskun ilmaisella 30 päivän koekäytöllä voit varmistua siitä, että HelpostiLasku sopii juuri sinun seurasi tarpeisiin. Koekäytön voit ottaa käyttöösi verkkosivullamme, helpostilasku.fi/aloita. Kun kirjoitat lisätiedoksi TUL, niin saat tietää nimenomaan TUL:n jäsenseuroille räätälöidystä tarjouksesta!

Voit myös ottaa yhteyttä suoraan myyntiimme, 040 5756244 tai jarno(at)helpostilasku.com, ja kerromme lisää!

Ehkä sinua kiinnostaa myös toinen seuratoimintaan liittyvä asiakastarina? Löydät sen klikkaamalla tästä: Asiakastarina – Tampereen Urheilusukeltajat ry

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: