5 kysymystä laskurahoituksesta

Käsi ja euron kolikko

Laskujen rahoittaminen on järkevä vaihtoehto etenkin silloin kun yritys toimii alalla, jolla kausivaihtelu on suurta, laskutettavat summat ovat suuria tai asiakkaat tarvitsevat tavallista pidemmän maksuajan. Laskurahoituksella kassankierto nopeutuu, sillä varat, jotka ennen olivat kiinni myyntisaatavissa, saadaan nopeasti käyttöön.

Mistä laskurahoituksessa sitten on kyse ja minkälaisille yrityksille se on tarkoitettu. Keräsimme alle vastaukset yleisimpiiin laskurahoitusta koskeviin kysymyksiin.

Miten laskurahoitus toimii?

Laskurahoitus tarkoittaa käytännössä sitä, että yritys siirtää myyntisaatavansa eli laskunsa rahoitusyhtiölle. Rahoitusyhtiö ikään kuin maksaa laskun, eli tilittää yritykselle rahoitettavan laskun summan saman tien. Laskunsaaja, asiakas, maksaa laskunsa puolestaan rahoitusyhtiölle.

Jos rahoitusaste on 100%, rahoitusyhtiö maksaa laskusta 100%. Rahoituksessa voidaan käyttää myös matalampaa rahoitusastetta, esim. 70%. Tällöin rahoitusyhtiö maksaa laskusta ensin 70%. Loput 30% maksetaan sitten kun laskunsaaja on maksanut koko velkansa.

Kätevimmin laskurahoitus toimii, kun se sisältyy laskutusohjeman ominaisuuksiin. HelpostiLaskussa voit valita laskurahoituksen, kun olet lähettämässä laskua. HelpostiLaskun kumppanina laskurahoituksessa on suomalainen rahoitusalan ammattilainen Finvoicer Rahoitus. Tarkemmat ohjeet laskun tai useamman laskun lähetyksestä Finvoicer-rahoitukseen löydät artikkelista Laskujen lähettäminen Finvoicer-rahoitukseen.

Kuinka paljon laskurahoitus maksaa?

Rahoitusyhtiöt veloittavat rahoitettavasta laskusta yleensä rahoituskomission sekä käsittelykulut. Rahoituskomissio ei pysy aina samana sillä siihen vaikuttavat monet eri asiat. Rahoituskomission määrään vaikuttaa esimerkiksi rahoitettavien laskujen määrä ja summa sekä rahoitettavien päivien määrä, eli maksuaika.

Rahoituskomissiot vaihtelevat yleisesti n. 0,6 % – 5,5 % välillä. Rahoituskomissiot lasketaan laskun
arvonlisäverollisesta summasta. Voit pyytää tarjousta omalle yrityksellesi suoraan HelpostiLaskusta tai ottamalla yhteyttä Finvoicer Rahoitukseen, p: 020 734 9260 tai email: myynti(at)finvoicer.fi

Mitä laskuja laskurahoituksella voi maksaa?

Laskurahoitusta käytetään monesti silloin, kun myyntisaatavissa kiinni olevat varat halutaan käyttöön mahdollisimman pian. Usein näissä tapauksissa laskun maksuaika on pitkä tai summa poikkeuksellisen iso. Laskurahoitusta voi kuitenkin käyttää minkälainen yritys tahansa riippumatta siitä minkälaista tuotetta tai palvelua lasku koskee. Huomioithan kuitenkin seuraavat seikat:

  • laskun täytyy olla riidaton
  • tuote tai palvelu täytyy olla toimitettu
  • lasku ei saa olla vielä erääntynyt


Finvoicer Rahoituksella rahoituspäätös riippuu toimeksiantajasta, laskun sisällöstä, laskun summasta, loppuasiakkaasta ja loppuasiakkaalta mahdollisesti vaadittavalta laskun oikeellisuuden tarkistuksesta. Yksittäisen laskun rahoituspäätös vaatii tapauksesta riippuen hyväksynnän myös loppuasiakkaalta koskien laskun sisältöä ja summaa.

Kenelle laskurahoitus on tarkoitettu?

Laskurahoitusta voi käyttää mikä yritys tahansa, joka haluaa tehostaa kassankiertoaan. Esimerkiksi HelpostiLaskun käyttäjinä on monenlaisia yrityksiä pienistä toiminimistä suurempiin yrityksiin ja kaikilla käyttäjätasoilla, S, M ja L, on mahdollisuus lähettää laskuja rahoitukseen.

Rahoitukseen lähetys vaatii, että rahoituksesta tehdään sopimus Finvoicer Rahoituksen kanssa. Sopimuksen voi tehdä helposti suoraan HelpostiLaskun kautta.

Miten laskurahoitus näkyy kirjanpidossa?

Kirjanpitoa varten tarvitset raportin rahoitetuista laskuista. Raportin saat rahoitusyhtiöltäsi. Jos käytössäsi on myös HelpostiLaskusta löytyvät Finvoicerin rahoituspalvelut, voit helposti noutaa raportin Finvoicer-ohjelmasta itse ja lähettää sen kirjanpitäjällesi. Voit myös toimittaa kirjanpitäjällesi tunnukset Finvoiceriin ja hän voi noutaa itse tarvitsemansa  raportit.

Kirjanpitoasioissa kannattaa kääntyä kirjanpidon ammattilaisten puoleen. Luotettavat ja nykyaikaiset kirjanpitopalvelut saat esimerkiksi Finvoicerilta.

HelpostiLaskussa voit itse hakea myös Rahoitetut laskut –raportin. Löydät sen ohjelmasta valitsemalla Valikko -> Raportit -> Lähetetyt -> Rahoitetut laskut. Raportti listaa rahoituksen lähetetyt laskut tietyllä aikavälillä. Jos käytössäsi ei vielä ole helppoa laskutusohjelmaa, jonka kautta myös laskurahoitus onnistuu kätevästi, niin ota HelpostiLasku ilmaiseen koekäyttöön sivulla, helpostilasku.fi!

%d bloggaajaa tykkää tästä: