Matkakulujen laskuttaminen asiakkaalta

Matkakuluiksi voidaan laskea monta asiaa, esimerkiksi ajetut kilometrit, matka-aika, päiväraha sekä majoituskulut. Mitä näistä yrittäjä voi sitten laskuttaa asiakkaaltaan ja miten? Entä mistä tietää paljonko matkakuluja voi veloittaa? Keräsimme alle vastaukset ja vinkkejä sinua varten!

Miten matkakulut laskutetaan?

Kun laskutat asiakkaaltasi tuotteita ja palveluita, voit samalla tavoin laskuttaa myös matkakuluja. Kätevästi tämä käy laskutusohjelmalla. Esimerkiksi HelpostiLaskulla voit luoda uuden tuotteen, kuten kilometrikorvaus, ja lisätä sen tarvittaessa laskulle. Kun syötät ajetut kilometrit, ohjelma laskee veloitettavat kilometrit automaattisesti laskulle. Alla olevassa kuvassa näet esimerkkilaskun HelpostiLasku-laskutusohjelmasta.

Mallilasku HelpostiLasku-ohjelmasta

Miten asiakkaalta laskutettava kilometrikorvaus ja päiväraha lasketaan?

Se kuinka paljon laskutat kilometrikuluja ja muita päivärahoja asiakkaaltasi on sinun päätettävissäsi. Laskutettavat matkakulut kannattaa kuitenkin pitää kohtuullisina ja niistä täytyy ilmoittaa etukäteen asiakkaalle.

Jos päätät laskuttaa verottajan määrittelemän kilometrikorvauksen ja päivärahan mukaan, kannattaa varmistaa ajankohtainen kilometrikorvauksen ja päivärahan määrä Verohallinnon sivulta. Vuonna 2022 kilometrikorvauksen perussumma on 0,46 € / km, osapäiväraha 20 € ja kokopäiväraha 45 €. Päivärahaan vaikuttaa matkan kohde ja matkan pituus, eli ne kannattaa varmistaa ennen laskun tekoa.

Huomoithan, että jos yritystoimintasi on arvonlisävelvollista toimintaa, myös laskutettaviin matkakuluihin tulee lisätä arvonlisävero. Arvonlisäveroprosentti määräytyy laskutettavan päätuotteen mukaan. Kun käytössäsi on laskutusohjelma, niin kilometrikorvaus ja päiväraha kannattaa lisätä verolliseksi tuotteeksi tuoterekisteriin, niin laskutus sujuu nopeasti!

Koska matkakuluja voi laskuttaa asiakkaalta?

Matkakuluja voit laskuttaa asiakkaaltasi silloin, kun olet asiasta niin sopinut. Joskus yrittäjät haluavat sisällyttää matkakulut tuotteen hintaan, eli ylimääräisiä kuluja ei enää tule. Mutta jos esimerkiksi asiakaskäynniltä kertyy paljon ajokilometrejä, on varsin ymmärrettävää, että laskutat matkakuluja. Pääasia, että asia ei tule yllätyksenä asiakkaallesi!

Veloitettavista matkakuluista on hyvä mainita esimerkiksi tarjouksessasi. Useimmissa laskutusohjelmissa voit käyttää tarjouksen teossa hyödyksesi tuoterekisteriin syötettyjä tuotteita, myös matkakuluja.

HelpostiLasku-laskutusohjelman avulla voit helposti laskuttaa palveluita, tuotteita ja matkakuluja. HelpostiLasku on nimensä mukaan helppokäyttöinen verkossa toimiva ohjelma, joka on tarkoitettu erityisesti pienyrittäjille. Voit testata HelpostiLaskua 30 päivää veloituksetta ja testata sopisiko se myös sinun yrityksellesi!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: