Toiminimi vai kevytyrittäjyys?

Mies tekee töitä läppärillä ulkona
Kuva: Lucian Novosel / Unsplash

Mikä olisi paras tapa laskuttaa? Entä helpoin? Miten voisin keskittyä omaan liiketoimintaani, enkä kuluttaa arvokasta työaikaani laskujen ja saatavien kanssa? Kannattaako valita toiminimi vai kevytyrittäjyys? Laskutusohjelma vai laskutuspalvelu?

Mietitäänpä asiaa hieman laskutuksen kannalta.

Laskutusohjelma toiminimelle vai kevytyrittäjyys?

Laskutusohjelma saattaa sananakin kuulostaa isolta investoinnilta. Jo ajatuskin uudesta hankinnasta ja hankalasta ohjelmistosta, joka sitoo tuntikausiksi konttorin nurkkaan, voi saada yrittäjänpolulla aloittelevan karvat pystyyn.

Kevytyrittäjyys-termi on puolestaan lyhyen ajan sisällä sujahtanut monen suomalaisen sanavarastoon. Eri toimijoilla on tarjota erinimisiä palveluita, mutta pohjimmiltaan suuri osa näistä toimijoista tarjoaa aloitteleville tai pienille yrityksille samaa palvelua – yrittäjyyttä laskutuspalvelun kautta. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että teet yksityishenkilönä töitä ja laskutat tekemästäsi työstä jonkin laskutuspalvelun kautta.

Onko valinta kuitenkaan ihan yksinkertainen? Miksi kannattaisi harkita siirtymistä suoraan laskutusohjelman käyttäjäksi?

Laskutusohjelma ei ”ota välistä”

Laskutuspalveluhan toimii pääpiirteissään niin, että se ottaa oman osansa jokaisesta laskusta, jonka se lähettää puolestasi. Eli jokaisesta laskusta, jonka lähetät asiakkaallesi, laskutuspalvelu ottaa välistä.

Jos lähetät useampia laskuja kuukaudessa, laskutuspalvelun palkkioista ja työnantajamaksuista kertyy jo sievoinen summa jonkun muun kuin sinun pussiisi.

Mikä oikeastaan on kevytyrittäjä?

Yritystoimintaa aloittelevan kannattaa huomioida myös se, että Suomen laki ei ainakaan tämän blogin kirjoitushetkellä tunne termiä kevytyrittäjä. Parannuksia kevytyrittäjään asemaan on toki onneksi saatu aikaan ja työtä tehdään koko ajan. Mutta byrokratian rattaat pyörivät verkkaisesti, ja suosiostaan huolimatta kevytyrittäjänä toimiminen on ajoittain hieman huteralla pohjalla.

Kevytyrittäjä on oikeastaan joissakin asioissa palkansaaja ja joissakin yrittäjä. Eli toisin sanoen jotain siltä väliltä. Tämän vuoksi esimerkiksi työttömyysturvaan, arvonlisäveroon ja vaikkapa hankintoihin liittyvät asiat kannattaa selvittää tarkoin etukäteen.

Laskutusohjelma sopii kaikenlaisille yrittäjille

Yksi olennainen syy valita laskutusohjelma, liittyy siihen, että kevytyrittäjyys ei vain onnistu kaikilla aloilla. Esimerkiksi luvanvaraisten LVI- tai sähkötöiden tekijät tai terveydenhuollon ammattilaiset eivät tällä hetkellä voi toimia täysin kevytyrittäjinä.

HelpostiLaskun asiakkaana on kaikenlaisia yrittäjiä. Suosittelemme tutustumaan esimerkiksi nuoreen toiminimiyrittäjään Adeleen, eläkkeellä olevaan kalankasvattajaan, pieneen perheyritykseen, pieneen palveluyrittäjään sekä sukellusseuraan. Kaikilla on erilaisia laskutettavia ja erilaisia palveluja, mutta laskutusohjelma taipuu moneen!

”Pilvenkevyt” laskutusohjelma

Taloushallinto ei enää ole konttorinnurkassa istumista ja hankalien ohjelmistojen opettelemista. Onneksi. Sen takia helppokäyttöisimmät laskutusohjelmatkin löytyvät nykyään pilvipalveluna, eli ne toimivat verkossa.

Esimerkiksi HelpostiLasku pilvipalvelun avulla laskut voi lähettää ja tilaukset sekä varastosaldot tarkistaa vaikka puhelimesta. Ei ole väliä oletko työmaalla, matkalla vai laiturinnokassa.

Ja mikä tärkeintä, maksut kilahtavat kokonaan omaan kassaasi.

Voit kokeilla HelpostiLaskua ilmaiseksi 30 päivää klikkaamalla tästä!

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: